Oferte Cazare - Litoral Lisabona, Lisabona, Portugalia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Lisabona 2024

   Lisabona  este capitala Portugaliei și este unul dintre cele mai frumoase și mai vibrante orașe din Europa.  Pe cuprinsul Lisabonei, moștenirea tradițională se combină în cel mai armonios chip cu modernitatea și curentele progresiste.   Prin urmare,   Lisabona   este o destinație de vacanță ce nu poate fi trecută cu vederea.   Vizitatorii săi vor descoperi o istorie bogată și variată, un climat plăcut pe întreaga durată a anului, locuitori prietenoși și zâmbitori și o mulțime de localuri de noapte, unde distracția încetează abia în zorii zilei.   Lisabona  este o alegere ce se potrivește atât turiștilor dornici să descopere cât mai multe obiective turistice, turiștilor care doresc să se bucure de soare și relaxare, cât și turiștilor care sunt puși pe distracție și sunt încântați de multitudinea de localuri de noapte din zonă. Astfel, indiferent de vârstă sau preferințe, Lisabona  este o destinație de vacanță ce merită vizitată măcar o dată în viață. 

Citeste mai mult

Litoral Lisabona 2024 face parte din regiunea Lisabona din Portugalia.

In Lisabona sunt 418 hoteluri, din care 40 de hoteluri de 5 stele, 214 de hoteluri de 4 stele, 126 de hoteluri de 3 stele, 30 de hoteluri de 2 stele, 8 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Lisabona 2024

Filtreaza hotelurile din Lisabona pe baza numarului de stele:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Eurostars Das Letras incepand cu 1,256.00 €
Plecare 25 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Lisabona, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Lisabona - Destinația perfectă pentru un sejur însorit

    Capitala Portugaliei este considerată ca fiind unul dintre cele mai mari orașe din lume, afirmația este susținută și de Lonely Planet Guides, care a situat  Lisabona în topul celor mai mari orașe din lume.  Orașul are o suprafață de 100, 05 kilometri pătrați. În mod surprinzător,  Lisabona este una dintre cele mai puțin vizitate capitale europene. Important este faptul că, analizând statisticile, se observă că numărul turiștilor este în creștere, tot mai mulți turiști fiind încântați să descopere atracțiile Portugaliei și implicit pe ale Lisabonei.  Veți avea nevoie de circa trei zile pentru a descoperi cele mai importante atracții ale orașului, însă dacă doriți să-l descoperiți pe îndelete veți avea ce vizita și puteți include în programul dumneavoastră și excursii în zona înconjurătoare a orașului.  Cu ocazia acestor excursii veți putea vizita Sintra, Cascais, Obidos, Setubal și alte destinații. De asemenea, în apropierea orașului  Lisabona există și o zonă de coastă cu numeroase plaje, unde turiștii se vor putea bucura de razele fierbinți ale soarelui.

    În  Lisabona, verile sunt calde și uscate, în timpul toamnei și a primăverii temperaturile sunt plăcute, iar iernile sunt blânde, dar umede. Sfârșitul primăverii începutul verii ( mai-iunie) este cea mai potrivită perioadă pentru a organiza un sejur în  Lisabona, vremea fiind însorită, însă în această perioadă temperaturile nu sunt atât de ridicate încât să vă creeze disconfort. În lunile iulie-august, orașul este destul de aglomerat, ceea ce poate să-i răpească un pic din farmec. În cazul în care plănuiți o vacanță la plajă în Lisabona, trebuie să știți că începând cu luna mai până în septembrie vremea este potrivită pentru înot și băi de soare. În lunile de iarnă vremea este destul de ploioasă, însă asta nu vă împiedică să vizitați orașul. De altfel,  Lisabona poate fi vizitată în orice perioadă a anului. 

      Castelo de Sao Jorge este dispus deasupra Lisabonei și a luat parte la cele mai importante evenimente din istoria Portugaliei. Aici creștinii cruciați i-au învins pe mauri în anul 1147 și tot aici s-au refugiat portughezii în timpul asediului venit dinspre Castilia în anul 1373. Turiștii care vor alege să viziteze castelul vor putea afla mai multe informații interesante despre istoria sa complexă, veți putea admira formidabilele fortificații și vă veți putea plimba prin grădinile sale liniștite.  Turnurile și crenelurile castelului vor atrage cu siguranță interesul pasionaților de istorie și tehnică militară. În plus, în cadrul castelului funcționează și un muzeu, iar turiștii vor fi recompensați cu priveliști admirabile asupra orașului  Lisabona

poza Lisabona - Destinația perfectă pentru un sejur însorit

          Un alt obiectiv turistic pe care nu-l puteți rata în cazul în care alegeți să vizitați  Lisabona este Torre de Belem. Torre de Belem este unul dintre cele mai iconice locuri din oraș și un exemplu a stilului arhitectural manuelin. Fortul este înfrumusețat prin prezența turnurilor cu ceas de inspirație arabă, crenelurilor frumos sculptate și cu o statuie de piatră a unui rinocer. Micul fort datează din secolul al XVI-lea și este situat în cartierul Belem, o zonă extrem de populară în rândul turiștilor, deoarece aici există mai multe parcuri cât se poate de drăguțe, numeroase edificii istorice și puncte din care se poate admira estuarul Tejo. 

  Turiștii interesați să admire priveliști panoramice asupra orașului  Lisabona trebuie doar să se îndrepte către Elevador de Santa Justa. Acesta este un lift din perioada industrială, care în prezent în transportă pe turiști pe unul dintre cele mai înalte dealuri ale Lisabonei. Ascensorul nu doar că avea o utilitate de necontestat, dar are un un design interesant, fiind decorat cu detalii florale și artistice. Structura de fier prezintă și arcuri gotice și diverse modele geometrice. Terasa superioară a ascensorului este o locație deosebit de romantică, de aici putând fi admirate priveliști minunate asupra orașului  Lisabona

   Statuia lui Cristo Rei ( Hristos Rege) este dispusă deasupra malurilor sudice ale estuarului Tejo și este unul dintre cele mai proeminente monumente de pe cuprinsul Lisabonei.  Statuia se asemănă într-o oarecare măsură cu statuia lui Hristos din Rio de Janeiro, statuia din  Lisabona inspirându-se după monumentul brazilian. Statuia nu doar că este un reper distinctiv pentru  Lisabona, ci își va încânta vizitatorii și cu vederi de neegalat asupra orașului.

poza Lisabona - Destinația perfectă pentru un sejur însorit

     Oceanario din  Lisabona este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa și are patru zone dedicate tuturor oceanelor de pe glob. Vizitatorii săi vor putea admira o mulțime de specii de pești, rechini și alte vietăți, atât de deasupra, cât și de sub nivelul mării.  Cu siguranță vidrele și pinguinii vor fi o adevărată încântare pentru copiii dumneavoastră.  De altfel,   o vizită la Oceanario este una dintre cele mai frumoase activități de familie de care vă veți putea bucura în  Lisabona.

    Din topul atracțiilor turistice din  Lisabona nu putea să lipsească Palacio National da Ajuda. Aici și-a avut reședința nobilimea portugheză în secolul al XIX-lea. Palatul a fost restaurat, iar turiștii vor putea vizita 35 de camere, inclusiv fastuoasa sală de banchet și sala tronului. Dacă plănuiți un sejur în  Lisabona și nu știți ce obiective turistice se merită să vizitați, noi vă recomandăm să aveți în vedere și Mosteiro dos Jeronimos. Mănăstirea a fost ridicată de comercianții de mirodenii în secolul al XVI-lea.  Inițial s-a avut în vedere construirea unui lăcaș de cult modest, însă după 50 de ani de construcție și un buget aproape nelimitat, a rezultat cea mai extravagantă mănăstire din Portugalia.  Mănăstirea este decorată cu bogate sculpturi de piatră. Mănăstirea este extrem de populară în rândul turiștilor, astfel că trebuie să vă așteptați la cozi destul de mari la intrare. Turiștii care aleg să petreacă un sejur în  Lisabona  nu vor putea rata Praca de Comercio, cea mai spectaculoasă piață a orașului.  Piața reprezintă centrul istoric al orașului, aici având loc în trecut schimburile cu diverse produse exotice și condimente. Deși au trecut sute de ani de atunci, Praca de Comercio a rămas un loc plin de viață, însă acum găzduiește diverse evenimente culturale. Pe cuprinsul său există și câteva restaurante, precum și un hotel tip boutique. Cel mai important edificiu de pe cuprinsul său este Arcul de Triumf.

poza Lisabona - Destinația perfectă pentru un sejur însorit

       După cum am spus încă de la începutul articolului nostru, turiștii care aleg să viziteze  Lisabona  se vor putea bucura și de plajă. Plaja Carcavelos este cea mai bună plajă situată în apropierea orașului. Este o plajă cu nisipuri aurii, apa mării este curată și pune la dispoziția turiștilor diverse facilități. În sudul orașului  Lisabona se află Costa de Caparica, o zonă de coastă ce măsoară 15 kilometri lungime și este înțesată de plaje fermecătoare. Valurile mari ale mării fac ca aceste plaje să fie o încântare pentru pasionații de surf. 

    Un sejur în  Lisabona nu poate fi complet fără a vizita Podul suspendat Ponte 25 de Abril. Podul se întinde peste estuarul Tejo și asigură legătura între partea nordică a orașului  Lisabona și cartierele de pe malul sudic al estuarului Tejo. Podul din  Lisabona se asemănă cu cel din San Francisco, ambele fiind construite de aceeași companie. Podul a fost numit astfel pentru a comemora revoluția portughezilor din 25 aprilie 1974. 

poza Lisabona - Destinația perfectă pentru un sejur însorit